Cum iti poti imbunatati concentrarea & impactul pe care il are solutia CRM

Despre 7 moduri prin care iti poti imbunatati capacitatea de concentrare si impactul pe care il are solutia CRM in acest sens.

Nivelul nostru de atentie este in scadere, dar concentrarea este un muschi pe care il putem intari in fiecare zi. Asta… daca, bineinteles, alegem sa-l antrenam intr-un mod corespunzator.

Oamenii obisnuiti au o atentie de opt secunde, o atentie mai mica decat cea a unui pestisor, conform unui studiu din 2015. Acest timp s-a micsorat de-a lungul anilor din cauza faptului ca intotdeauna suntem mai interesati de ceea ce este nou.

In acelasi timp, indiferent de mediul in care se afla oamenii, supravietuirea depinde de capacitatea noastra de a ne concentra asupra a ceea ce este important – in general, ce se misca. Aceasta abilitate nu s-a schimbat, doar s-a mutat in online.

Deci, ce faci cand trebuie sa te concentrezi pe munca – si nu pe ceea se misca in jurul tau?

Focusul este un muschi si il poti creste in fiecare zi. Prea multi oameni lucreaza sub ideea ca nu se concentreaza, iar aceasta devine o profetie care se auto-implineste. Pe de alta parte, odata ce renunti la aceasta credinta gresita, poti sa te concentrezi asupra unei abordari mult mai realiste in ceea ce priveste antrenarea atentiei.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa elimini distragerile si sa acorzi atentie reala sarcinilor de lucru.

1. Pregateste-ti creierul.

Inainte sa incepi sa lucrezi la o sarcina, calmeaza-ti creierul. Acorda-ti doua minute pentru a te aseza intr-o pozitie confortabila si respira adanc de cateva ori. Lasa-ti corpul sa se calmeze inainte sa incepi sa lucrezi. Asta te va ajuta sa te concentrezi mai bine.

2. Stabileste pe ce anume merita sa te concentrezi.

E important sa stii exact pe ce anume merita cu adevarat sa te concentrezi. Sa stii in permanenta unde vrei sa ajungi si ce fel de activitati justifica timpul si atentia ta. Ia-ti putin timp si identifica pe ce anume vrei sa te concentrezi in urmatorul an, in urmatoarea luna, in urmatoare saptamana, iar apoi trece aceste elemente in calendar si verifica, din cand in cand, daca te si tii de ele.

3. Pauza de la retele sociale si email.

Daca trebuie sa te concentrezi, deconecteaza-te de la e-mail și de la retelele sociale. Deconecteaza-te timp de 30 de minute, fie la inceputul zilei, fie pentru o perioada dupa-amiaza si vei observa cat de multe reusesti sa faci atunci cand iti pui notificarile pe mut si te concentrezi strict pe ceea ce ai de facut.

4. Verifica temperatura locului in care lucrezi.

Daca este prea cald sau prea rece in mediul tau de lucru, asta ar putea influenta concentrarea ta. Verifica asadar care e temperatura potrivita pentru tine.

5. Asculta muzica de concentrare.

Prea mult zgomot de fundal iti poate distrage atentia, dar daca dai o cautare pe YouTube si alegi sa asculti un playlist cu muzica de concentrare, iti cresti sansele sa ai mai multa atentie asupra sarcinilor pe care le ai de indeplinit.

6. Fa pauze scurte.

In loc sa cedezi distragerii, vino in intampinarea ei. Exista un studiu care a aratat ca oamenii care isi iau pauze scurte in timpul unei sarcini de 50 de minute au rezultate mai bune decat cei care lucreaza fara oprire. Cand iei o scurta pauza in mijlocul unei sarcini lungi, energia creierului este regenerata.

7. Lasa sarcinile repetitive in seama tehnologiei.

Tehnologia ne ajuta enorm de mult, dar e esential este sa stim si cum s-o folosim, astfel incat ea sa ne ajute sa fim mai productivi si mai concentrati pe ceea ce e cu adevarat relevant. Exista in zilele noastre diferite softuri care ne ajuta sa lucram eficient si sa masuram cu usurinta progresul. Softul CRM este la randul lui, un instrument extrem de util pentru relatia cu clientii. Solutia CRM ne ajuta sa ne concentram mult mai bine pe nevoile clientului si sa ii venim mai usor si mai natural in intampinare. O astfel de solutie ne ajuta sa folosim timpul intr-un mod corespunzator, sa nu pierdem vremea cu sarcini repetitive si sa ne folosim atentia pentru ceea ce conteaza cu adevarat.

Aceste articole sunt sustinute de partenerul nostru pantofi.moda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *