Avantajele Marketingului Automatizat

Daca te gandesti sa apelezi la o solutie de marketing automatizat pentru afacerea ta, inainte de orice, e important sa stii ce anume cauti si care sunt principalele beneficii pe care acest tip de serviciu ti le poate oferi.

Mai jos, iti prezentam cateva dintre avantajele marketingului automatizat:

1. Te ajuta sa reduci costurile de personal.

Prin folosirea unui instrument de marketing automatizat, un angajat poate concura chiar si cu un intreg departament de marketing de zeci de persoane. Si daca te intrebi cum este posibil, ei bine, folosind marketingul automatizat pot fi create anumite campanii de marketing care se pot declansa in mod automat, pe baza anumitor criterii.

Dupa cateva luni de construire a acestor campanii automatizate, afacerea ta ar putea sa trimita zilnic, pe pilot automat, mii de emailuri personalizate catre acei clienti direct si imediat interesati de ceea ce le poti oferi tu.

2. Responsabilizeaza mai mult echipele de vanzari si marketing.

Un sistem automatizat de marketing arata foarte clar unde sunt blocajele si din ce motiv au aparut acestea. Ceea ce ii ajuta pe angajatii tai sa identifice si sa rezolve mai rapid eventualele probleme.

3. Lucrul mai eficient.

Indiferent cat de mare sau mica este echipa ta, ai o cantitate finita de resurse pentru a-ti dezvolta afacerea. Marketingul automatizat iti permite sa storci mai mult suc din orele de lucru pe care le ai la dispozitie.

4. Mai putina rutina, mai multa creativitate.

Cand inlocuiesti munca manuala, de rutina cu reguli si campanii automate, eliberezi in mod natural timpul echipei si o lasi sa se concentreze mai mult pe acele sarcini creative.

Pe de alta parte, acest instrument mai aduce si un alt tip de beneficiu mai putin tangibil, dar extrem de important: fericirea angajailor. Automatizarea in marketing le permite comerciantilor sa fie mai eficienti si sa genereze o rentabilitate a investitiei mai mare in activitatea lor.

5. Vizezi potentialii clienti pe mai multe canale.

Un avantaj puternic pe care marketingul automatizat il ofera este capacitatea de a ajunge la clienti intr-un mod personalizat, pe diferite canale online si offline.

Poti alege sa le trimiti clientilor un e-mail, un mesaj sau un apel telefonic atunci cand acestia ating anumite etape in calatoria de cumparare.

6. Stii exact cand sa suni.

Impreuna cu evaluarea si prioritizarea leadului , vei putea vedea, de asemenea, cand un potential client se gandeste la compania sau la solutiile tale , urmarind cand a vizitat site-ul tau.

Poti chiar sa configurezi alerte pentru a vedea pe care dintre pagini se uita in timp real. Aceasta solutie iti permite sa mergi catre clienti calificati, in momentul in care acestia sunt direct interesati de produsul sau de serviciul pe care tu il oferi.

In plus, acest instrument ii ofera departamentului de marketing posibilitatea de a furniza suficienti clienti calificati pentru cumparare.
Marketingul automatizat te va ajuta sa ai o multime de informatii despre potontialii clienti, despre provocarile lor, despre ce pagini din site au vizitat etc.

Am vorbit aici doar despre cateva dintre avantajele marketingului automatizat. Vom mai reveni insa pe parcurs si cu alte articole utile in acest sens.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *