3 motive pentru care afacerea ta are nevoie de CRM

Cand pui pe roate o afacere, incepi sa auzi de tot felul de acronime, ROI, ARPU, LTV, MOM si tot asa, dar unul dintre cele mai importante este CRM.

CRM sau managementul relatiei cu clientii – este un instrument cu ajutorul caruia poti sa urmaresti interactiunile cu potentialii sau cu actualii tai clienti.

Un astfel de sistem stocheaza informatii despre nume, email, numar de telefon, precum si alte elemente pe care compania alege sa le urmareasca. CRM-ul poate de asemenea, grupa mai multe contacte, lucru extrem de util pentru oamenii de vanzari.

In acelasi timp, dincolo de informatiile despre contacte, CRM -urile creeaza puncte de legatura intre potentialii clienti, emailuri, telefoane ori stabilirea unor intalniri. Unele CRM-uri ofera posibilitatea de a urmari tranzactiile si motivele pentru care unele tranzactii sunt fie inchise si pierdute, fie inchise si castigate.

Fiecare omĀ  care a avut vreodata de-a face cu managementul de relatiei cu clientii stie ca un sistem CRM este un instrument inestimabil pentru acele intreprinderi care doresc sa se dezvolte. Dar, pe de alta parte, un astfel de sistem este o investitie pe care managerii trebuie sa o ia in serios si sa aloce timp pentru a-si instrui echipa in acest sens.

Dar, merita. Motiv pentru care, iti prezentam astazi cateva motive pentru care afacerea ta – indiferent de marime, maturitate sau industrie – are nevoie de un CRM.

1. Te ajuta sa iti centralizezi datele

In vanzari, viteza de lucru este cruciala. Sa pierzi timp pretios ca sa cauti prin email sau prin istoricul apelurilor numarul unui potential client inseamna o mare risipa de timp. Este, de asemenea, nesigur, daca oamenii de vanzari uita anumite puncte si risca sa trimita acelasi email de mai multe ori. Un CRM ofera o inregistrare completa si exacta a intregului istoric al interactiunii unui reprezentant de vanzari cu un client sau cu un potential client, printr-un singur clic. Oamenii de vanzari nu vor mai fi nevoiti sa reconstruiasca manual o cronologie a punctelor de contact. Reprezentantii de vanzari pot utiliza, de asemenea, un CRM si pentru a identifica noi oportunitati.

2. Imbunatateste comunicarea intr-o organizatie.

O astfel de solutie imbunatateste comunicarea la nivel organizational. Ce se intampla daca un nou angajat preia teritoriul cuiva si i se ofera doar o foaie de calcul indispensabila de Excel a prospectilor?

Cu un CRM, vanzatorii pot evalua imediat ce s-a facut deja cu un anumit potential client si ce urmeaza. Reprezentantii companiei nu trebuie sa contacteze colegii lor pentru a obtine istoricul interactiunilor, deoarece informatiile de care au nevoie sunt deja in sistem.

3. CRM-urile usureaza viata managerilor.

Cu un CRM, managerii pot combina si analiza cu usurinta datele pentru a intelege si a urmari mai usor tabloul vanzarii. Nu numai ca toate informatiile relevante vor fi luate in considerare, dar vor fi si afisate intr-un mod care sa aiba sens pentru tabloul de vanzari.

Acestea ar fi insa doar cateva dintre avantajele pe care le ofera un CRM. Pe parcurs, vom mai reveni si cu alte beneficii pe care le ofera un astfel de instrument.

Dar pana atunci … tu ai folosit vreodata un CRM? Daca ca, cum a fost aceasta experienta pentru tine? Iar daca te intereseaza sa faci o astfel de investitie, poti sa descoperi mai multe si pe site-ul danmarcrm.ro.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *